World thought leaders in High Performance

HPO associate

Paul-Jan Linker

mindbugs

Paul-Jan Linker (1969) is Directeur/ Eigenaar van Sturingsadvies en De Muzikale Organisatie. Hij heeft 20 jaar ervaring als organisatieadviseur en trainer op alle niveaus in organisaties, met name bij overheden. Paul-Jan heeft zijn ervaring opgedaan bij Deloitte Consulting en Arthur Andersen Business Consulting, waar hij veel heeft samengewerkt met Andre de Waal.

Paul-Jan werkt als associate samen met het HPO Center aan een High Performance Overheid. Hij is enthousiast over het HPO raamwerk, omdat daarin zoveel aandacht is voor soft controls. En vooral omdat het HPO raamwerk wetenschappelijk onderbouwd aangeeft welke factoren er echt toe doen. Op die manier positioneert hij het HPO raamwerk ook binnen zijn eigen visie op sturingsvraagstukken.

Paul-Jan Linker is auteur van de luister CD ‘Het besturen van de betekenisvolle organisatie: multidimensionaal sturen’, het boek ‘Sturing in de rijksdienst’ en vele artikelen op het gebied van governance- en sturingsvraagstukken, netwerk- en ketenmanagement, prestatiemanagement en kwaliteitsmanagement. Tevens was hij zeven jaar manager van de F.G. Kordes-Trofee, de prijs voor het beste publieke jaarverslag.