World thought leaders in High Performance

Download onze gratis e-boeken

Naast het verzorgen van workshops en HPO-diagnoses hebben we nog een grote passie: schrijven. Veel van onze boeken (waaronder ‘feedforward in leiderschap‘, ‘Succes in Veelvoud‘ en ‘Hoe bouw je een High Performance Organisatie‘) zijn een bestseller en zijn te koop op o.a. managementboek.nl. Hieronder enkele van onze e-boeken die je ter inspiratie gratis kunt downloaden.

Een High Performance Organisatie...Wat is dat?

Een High Performance Organisatie, wat is dat nu weer? Weer een nieuw project?

Nee, dat is het niet. Een High Performance Organisatie, of HPO, is eigenlijk niets anders dan een inspirerende, motiverende en
uitdagende organisatie om bij te werken of om klant van te zijn.

Laat je inspireren door de 35 kenmerken, inspirerende quotes en voorbeelden uit de praktijk!

Download het e-boek hier


dowload-Animal-firm-in-PDF

De Animal Firm is de glansrijke tegenhanger van Orwells klassieker de Animal Farm. Op een inspirerende manier laten de auteurs zien hoe gedrag uit de dierenwereld kan worden ingezet om een high performance team en organisatie te creëren.

Download het e-boek hier


André de Waal ontdekte en analyseerde op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren. Hoe bouw je een High Performance Organisatie? beschrijft het bewezen HPO-raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organization (HPO).

Download gratis hoofdstuk 1 en 2 (75 pagina’s)


HPO FACTOR5

Download het HPO-magazine FACTOR 5. Het magazine zit vol met echte verhalen van leiders die met hun organisatie werken aan beter presteren. We hebben er met veel plezier aan gewerkt: wat zijn er al veel mensen op zo veel goede manieren bezig met HPO!

Download het e-magazine hier


In dit gratis eBoekje is o.a. opgenomen alles over High Performance wijnmakers, advies van smaakprofessor Peter Klosse (Echoput), informatie over prestatieverbetering en High Performance Organisaties en een WijnWiki met duidelijke uitleg bij meer dan 250 wijntermen.

Download het e-boek hier


Het blijkt dat de Nederlandse overheid hoger dan de internationale publieke sector scoort op ‘openheid en actiegerichtheid’, maar juist lager op ‘continu verbeteren’. De houding binnen de Nederlandse overheidsorganisaties om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren, fouten te mogen maken en open te staan voor veranderingen leidt klaarblijkelijk nog niet tot succesvol continu verbeteren van de organisatie. De vraag is: hoe komt dit en wat kan eraan gedaan worden?

In dit witboek (67 pagina’s) doen wij een onderbouwde poging om dit vraagstuk te ‘kraken’.


Van-functioneringsgesprek-naar-feedforward-gesprek-2

De zes stappen om van functioneringsgesprekken te groeien naar feedforward-gesprekken beschrijven wij in deze publicatie. We bespreken waarom onze hersenen ‘blij’ worden van feedforward. Ook geven we je inzicht in de wetenschappelijk gevalideerde kwaliteiten waarmee je positieve feedforward-gesprekken kan verdiepen. We hopen hiermee ook jou en je collega’s te inspireren om feedforward-gesprekken te gaan voeren binnen jouw organisatie(-onderdeel).

Download het e-boek hier


Inclusief werven, selecteren en schrijven

Waar vind je divers talent, en nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat zij voor jouw organisatie kiezen? Met deze gids biedt Direction jou de handvatten die je nodig hebt bij het vinden van meer vrouwen voor jouw organisatie.

Download het e-boek hier


download-50-procent-meer-talent-gratis-in-PDF

De afgelopen jaren was het eerste boek van Esther Mollema een groot succes. Het stond wekenlang in de top 100 van Managementboek.nl en op de longlist voor Managementboek van het jaar. In het boek ontdek je o.a. Hoe je als organisatie vrouwelijk talent beter benut; Hoe jouw rol als leider doorslaggevend is en Hoe een High Performance Organisatie profiteert van diversiteit.

Download het e-boek hier