World thought leaders in High Performance

Nieuws

maandag, 13 juni 2016

BOEK: Hoe bouw je een High Performance financiële functie?

mindbugs

De 5 universele factoren van excellent presteren vertaald naar elf bewegingen die leiden naar een excellente financiële functieomslag High performance finance functie

Steeds meer organisaties zetten de stap naar een high performance organization. Maar bestaat er ook een High Performing Financiële Functie, vragen Dr. André de Waal en Eelco Bilstra zich af. In Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie? vind je als financial concrete handvatten om jouw functie te transformeren.

Een wendbare organisatie, die interne problemen resoluut en effectief aanpakt en oplost. Een organisatie ook, die snel kan bijsturen om zo in te spelen op nieuwe kansen die de markt biedt. Steeds vaker zetten organisaties de stap naar zo’n high performance organization. Maar welke rol speelt finance daarin? En hoe zou dat er in de praktijk uit moeten zien? In ons nieuwe boek Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie? gaan we op zoek naar concrete antwoorden.

Steentje bijdragen

Stel, elke financial binnen jouw organisatie draagt echt zijn steentje bij. En blijken er overleggen, samenwerkingsvormen of werkrelaties te zijn die niet productief zijn, dan wordt van medewerkers verwacht dat ze daar iets aan doen. Het is geen utopie, deze financiële afdeling bestaat daadwerkelijk. De directeur Finance & control van deze organisatie vertelt: ‘Het resultaat is dat medewerkers nu zelf aangeven dat ze niet bij een bepaald overleg willen zitten omdat ze vinden dat ze daar niet aan kunnen bijdragen. Dat levert veel tijdsbesparing op.’

Richting geven aan samenwerken en leidinggeven

Een cultuur van continu verbeteren is een belangrijke stap in het realiseren van verandering, zo blijkt bij deze organisatie….

Lees het gehele blog (of bestel het boek) via deze link op managementboek.nl!