World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

ZAKELIJKE INZICHTEN UIT HET COVID-19 TIJDPERK

strategieën voor veerkracht en vernieuwing in onzekere tijden

Deze Quick Insight ‘zakelijke inzichten uit het covid-19 tijdperk’ gaat dieper in op de bedrijfsstrategieën die zijn ontstaan tijdens het COVID-19-tijdperk, met de focus op veerkracht en heruitvinding in tijden van onzekerheid. Het verzamelt belangrijke strategieën en lessen die zijn geleerd van organisaties die de pandemie hebben doorstaan, waarbij de nadruk ligt op het belang van het welzijn van medewerkers, wendbaarheid, digitale transformatie en sterke communicatie. Het onderzoek benadrukt ook de noodzaak om de organisatievisie te herdefiniëren, CSR te omarmen en toekomstbestendig te zijn tegen potentiële crises. Deze Insight is een waardevolle bron voor organisaties die de lessen van de COVID-19-pandemie willen begrijpen en toepassen om langetermijnsucces en stabiliteit te bereiken.

“Organisaties kunnen groeien uit tegenspoed, zoals ons onderzoek aantoont. De belangrijkste lessen – veerkracht, aanpassingsvermogen, welzijn van medewerkers en toekomstgerichtheid – zijn waardevol in elk tijdperk van verstoring, niet alleen tijdens een pandemie.”

— André de Waal

KEY TAKEAWAYS: ZAKELIJKE INZICHTEN UIT HET COVID-19 TIJDPERK

  1. Welzijn van medewerkers is essentieel: De Covid-pandemie benadrukte het belang van mentale gezondheid en welzijn. Managers moeten het emotionele en fysieke welzijn van hun teams herkennen, aanpakken en ondersteunen, vooral tijdens tijden van onzekerheid en verandering.
  2. Adopteer een flexibele en wendbare aanpak: Organisaties die floreerden, waren degenen die wendbaarheid toonden in hun operaties en strategieën. Dit betekent afstappen van strikte jaarlijkse doelen en plannen, en focussen op aanpasbaarheid, veerkracht, en snelle reactie op veranderende omstandigheden.
  3. Omarm digitale transformatie: Gezien het op afstand werken en afstandsmaatregelen, moeten organisaties zich volledig aanpassen aan digitale oplossingen. Dit omvat het vergroten van de betrouwbaarheid van online operaties, het verbeteren van de virtuele communicatie, en investeren in IT-infrastructuur.
  4. Versterk communicatie: Met de opkomst van het op afstand werken en virtuele teams, is communicatie nog crucialer geworden. Managers moeten zorgen voor regelmatige, duidelijke en effectieve communicatie, zowel met betrekking tot frequentie als kwaliteit.
  5. Herdefinieer organisatorische visie en doel: Organisaties moeten hun missies, producten, stakeholders en inkoopstrategieën heroverwegen in het licht van de nieuwe realiteit. Dit omvat ook het beter begrijpen van de bredere maatschappelijke impact van hun organisatie en het proactief benaderen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de creatie van sociale waarde.
  6. Toekomstbestendigheid is cruciaal: Organisaties moeten niet alleen reageren op de pandemie, maar ook toekomstige uitdagingen anticiperen, of ze nu gezondheidsgerelateerd, milieugerelateerd of technologischgerelateerd zijn. Het invoeren van een dynamisch toekomstgericht proces en holistische risicobeheerstrategieën zal zorgen voor betere langetermijngerichtheid en duurzaamheid.

Deze belangrijke inzichten dienen als leidende principes voor organisaties die de complexiteiten en onzekerheden van het post-pandemische tijdperk goed willen navigeren.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insight ‘ZAKELIJKE INZICHTEN UIT HET COVID-19 TIJDPERK – strategieën voor veerkracht en vernieuwing in onzekere tijden’ via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.