World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

WE HEBBEN MEER EXCELLENTE MANAGERS NODIG…

… juist nu!

Deze Quick Insight benadrukt het belang van excellente managers, vooral in tijden van onrust. Het artikel belicht de rol van hoog presterende leidinggevende managers die een evenwichtige mix tonen van visionair leiderschap en gedisciplineerd management. Deze excellente managers zijn essentieel voor het effectief navigeren door crisissen, het handhaven van duidelijke communicatie en het bevorderen van organisatorische wendbaarheid. Het artikel stelt dat het echte probleem niet het aantal managers is, maar het gebrek aan excellente managers die de juiste kwaliteiten van excellente managers laten zien om omstandigheden te kunnen creëren voor medewerkers om uit te blinken en voor organisaties om hoog presterend te worden. Dit is een must-read voor leiders, HR-professionals en beleidsmakers die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de kwaliteiten die een manager echt uitstekend maken, met name in het navigeren door crises en het leiden van organisaties om niet alleen te overleven, maar ook te floreren.

“De conclusie kan niet anders zijn dat we juist nu meer excellente managers nodig hebben omdat die medewerkers laten excelleren. De medewerkers zorgen op hun beurt voor een excellente bedrijfsuitvoering en bediening van klanten, burgers, patiënten en andere stakeholders …. en dit zal ervoor zorgen dat organisaties niet alleen komende crisissituaties gaan overleven maar daar zelfs sterker dan ooit tevoren uit tevoorschijn zullen komen!”

— André de Waal

KEY TAKEAWAYS: WE HEBBEN MEER EXCELLENTE MANAGERS NODIG…

  1. Belang van excellente managers: In tijden van crisis en verstoring zijn excellente managers essentieel. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor het navigeren door onverwachte uitdagingen, maar ook voor het creëren en onderhouden van een succesvolle en aanpasbare organisatie.
  2. Balans tussen leiderschapsgedrag en managerial gedrag: Hoogpresterende leidinggevende managers tonen een evenwichtige combinatie van leiderschapsgedrag en managerial gedrag. Ze zijn toekomstgericht en gedisciplineerd, communiceren effectief, richten zich op continue verbetering, en baseren beslissingen op feiten.
  3. Communicatie en flexibiliteit tijdens een crisis: De Coronapandemie illustreerde het belang van duidelijke communicatie en flexibiliteit binnen een organisatie. Managers die in contact bleven met hun medewerkers en zich snel aanpasten aan nieuwe manieren van werken, konden deze crisis effectiever doorstaan.
  4. De behoefte aan meer excellente managers: Ondanks een trend om managers als overbodig af te serveren, benadrukt het artikel dat het echte probleem niet het aantal managers is, maar het gebrek aan uitstekende. Deze managers creëren de juiste voorwaarden voor medewerkers om te excelleren en transformeren de organisatie in een High Performance Organisatie (HPO).
  5. Langetermijngerichtheid en snelle besluitvorming: Excellente managers worden gekenmerkt door hun vermogen om zich te richten op de langetermijnvisie van de organisatie, terwijl ze ook snel en beslissend handelen op de korte termijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat de organisatie niet alleen crisissituaties overleeft, maar er sterker dan ooit tevoren uit tevoorschijn komt.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insight ‘WE HEBBEN MEER EXCELLENTE MANAGERS NODIG … juist nu!’ via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.