World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

VERHOGEN VAN MEDEWERKERSTEVREDENHEID IN EEN TAKAFUL VERZEKERINGBEDRIJF

Hoe tevredenheid leidt tot hogere prestaties

Deze Quick Insight gaat dieper in op de relatie tussen medewerkerstevredenheid en organisatieprestaties binnen een Takaful verzekeringsmaatschappij in Dubai. Het benadrukt het belang van het Happiness at Work (HAW) model en het HPO-raamwerk. Meer dan alleen financiële compensatie speelt de aantrekkelijkheid van een organisatie een cruciale rol bij het behouden en aantrekken van talent. De casestudy toont de tastbare voordelen van het prioriteren van geluk op de werkplek. Deze Quick Insight is essentieel voor zakelijke leiders, HR-professionals en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de connectie tussen geluk op de werkplek en organisatieprestaties.

“Onze studie onthult dat het HPO-raamwerk de organisatorische aantrekkingskracht direct verhoogt en de tevredenheid van medewerkers verbetert.”

— André de Waal

KEY TAKEAWAY: VERHOGEN VAN MEDEWERKERSTEVREDENHEID IN EEN TAKAFUL VERZEKERINGBEDRIJF – Hoe tevredenheid leidt tot hogere prestaties

  1. Het Belang van het HAW Model: Medewerkerstevredenheid op het werk is een veelzijdig concept, het beste gemeten met het Happiness at Work (HAW) model. Dit model benadrukt drie kernfactoren: emotionele verbinding met het werk, tevredenheid over het werk, en een gevoel van verbondenheid. Het implementeren van indicatoren die deze factoren meten, helpt om de tevredenheid op de werkplek aanzienlijk te verbeteren.
  2. De Impact van het HPO-raamwerk: Organisaties die streven naar langetermijngerichtheid moeten het High Performance Organization (HPO) raamwerk toepassen. Dit raamwerk verhoogt effectief zowel de prestatieniveaus als de tevredenheid van medewerkers, op de korte én de lange termijn.
  3. Organisatorische Aantrekkingskracht is Belangrijk: Naast salaris en de functie-inhoud speelt de aantrekkelijkheid van de organisatie een cruciale rol bij het behouden van bestaande medewerkers en het aantrekken van potentiële nieuwe medewerkers. Twee cruciale componenten van deze aantrekkingskracht zijn algemene aantrekkelijkheid van de organisatie en de daaropvolgende intentie van kandidaten om op vacatures te reageren, wat inzicht geeft in hoe ‘aantrekkelijk’ een organisatie is voor potentiële medewerkers.
  4. Praktische Toepassing: Het initiatief van het casusbedrijf, het ‘One Big Family’-programma, benadrukt de real-world impact van het prioriteren van werkgeluk. Door een ‘geluksafdeling’ te creëren en de waarde van medewerkers voor de organisatie te benadrukken, dient het casusbedrijf als een praktisch voorbeeld voor organisaties die streven naar gelukkige en productieve medewerkers.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insight ‘VERHOGEN VAN MEDEWERKERSTEVREDENHEID IN EEN TAKAFUL VERZEKERINGBEDRIJF – Hoe tevredenheid leidt tot hogere prestaties’ via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.