World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

VERBETER HET PROCES VAN PROCESVERBETERING

Een Leidraad voor Procesoptimalisatie

Deze Quick Insight onderzoekt de uitdagingen en strategieën voor effectieve procesverbetering, met nadruk op de rol van High-Performance Organisaties (HPO’s) bij het bereiken van succesvolle verbeterresultaten. Het onderzoek identificeert veelvoorkomende valkuilen die verbeterinitiatieven kunnen doen ontsporen, zoals overmoed en kortetermijndenken, en introduceert het HPO-raamwerk als een gevalideerde benadering voor organisatorische excellentie. Het introduceert ook de VPPV-factoren (Verbeter het Proces van ProcesVerbetering), die essentieel zijn voor het voorbereiden, uitvoeren en ondersteunen van verbeterinitiatieven. Het onderzoek toont een duidelijke correlatie aan tussen de HPO-score van een organisatie en haar effectiviteit in het verbeteren van processen. Dit is waardevolle lectuur voor managers, leidinggevenden, projectleiders en professionals in organisatieontwikkeling die het proces van verbetering willen verbeteren en een cultuur van continue verbetering willen bevorderen.

“Ons Verbeter het Proces van ProcesVerbetering (VPPV) onderzoek biedt organisaties de mogelijkheid om hun prestaties op het gebied van verbeteren grondig te evalueren. Door de VPPV-enquête in te vullen, krijgen zij direct inzicht in hun verbeterpunten met betrekking tot procesoptimalisatie.”

— André de Waal

KEY TAKEAWAYS: VERBETER HET PROCES VAN PROCESVERBETERING – Een Leidraad voor Procesoptimalisatie

  1. Bewustzijn van valkuilen: Veel valkuilen hinderen procesverbetering, waaronder overmoed, confirmation bias en vasthouden aan falende initiatieven. Managers dienen deze valkuilen te herkennen en erop te anticiperen tijdens procesverbeteringstrajecten.
  2. Implementatie van het HPO-raamwerk: Dit gevalideerde raamwerk benadrukt vijf factoren voor hoge prestaties. Door het te gebruiken, kunnen organisaties verbeterpunten identificeren, hetgeen helpt bij het identificeren van procesverbeteringsmogelijkheden.
  3. Focus op VPPV-factoren: Procesverbetering vraagt aandacht voor de VPPV (Verbeter het Proces van ProcesVerbetering) factoren: Voorbereiding, Uitvoering, Verbetercultuur en Ondersteuning. Organisaties moeten een solide basis leggen, betrokken zijn, een ondersteunende cultuur bevorderen en de juiste training bieden.
  4. Actieve betrokkenheid van management: Management speelt een sleutelrol bij verbeterinitiatieven. Ze moeten betrokken zijn, progressie monitoren, flexibel zijn en duidelijk communiceren.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insight ‘VERBETER HET PROCES VAN PROCESVERBETERING – Een Leidraad voor Procesoptimalisatie’ via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.