World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

SOCIALE WAARDE CREËREN

De kracht van de High-Performance Organisatie aanpak

Deze Quick Insight beschrijft de kracht van het High-Performance Organisatie (HPO) Raamwerk waarmee multinationals aanzienlijke Sociale Waarde (ook wel Social Impact, Social Value, Maatschappelijke Impact genoemd) kunnen creëren. De studie bespreekt hoe multinationals, die de vijf factoren van het HPO-raamwerk versterken, beter in staat zijn urgente maatschappelijke kwesties, zoals het herstel van COVID-19, economische gelijkheid en klimaatverandering, aan te pakken. Het is een must-read voor leidinggevenden en biedt inzichten voor een betere organisatie en een positievere impact op de samenleving.

“Het gevolg van dit onderzoeksresultaat is dat – theoretisch – wanneer een organisatie een HPO wordt, zij in een veel betere positie zal verkeren om sociale waarde te creëren en te behouden, omdat de organisatie dan de organisatorische capaciteiten heeft die nodig zijn om precies dat te doen.”

— André de Waal

KEY TAKEAWAYS: SOCIALE WAARDE CREËREN – De kracht van de High-Performance Organisatie aanpak

  1. De toenemende rol van bedrijven bij het creëren van Sociale Waarde: De samenleving vraagt bedrijven, met name multinationals, om zinvol bij te dragen aan maatschappelijke kwesties zoals het herstel van COVID-19, economische gelijkheid, klimaatverandering en algemeen welzijn. Deze betrokkenheid kan aanzienlijke social value genereren, wat leidt tot verbeterde relaties met de samenleving, een groter bedrijfsimago en hoger langetermijnsucces.
  2. High-Performance Organisatie (HPO) Raamwerk: Het HPO-raamwerk, gebaseerd op een uitgebreide review van wetenschappelijke en professionele publicaties, schetst vijf essentiële factoren voor organisaties om duurzaam succes te bereiken: Continue Verbetering en Vernieuwing, Openheid en Actiegerichtheid, Kwaliteit van Management, Kwaliteit van Medewerkers en Langetermijngerichtheid. Deze factoren zijn direct gekoppeld aan organisatieprestaties.
  3. Koppeling van HPO-raamwerk aan het creëren van Sociale Waarde: Deze studie legt een theoretische link tussen het HPO-raamwerk en het creëren van social value. Door het HPO-raamwerk te omarmen, kunnen organisaties hun vermogen verbeteren om sociale waarde te genereren.
  4. Toepassing van HPO-raamwerk voor het creëren van Sociale Waarde: Het HPO-raamwerk is een veelbelovende aanpak om de organisatorische capaciteiten te identificeren die multinationals nodig hebben om social value te creëren en te onderhouden. Over het algemeen suggereert de studie dat organisaties die zich richten op hoge prestaties met het HPO-raamwerk beter in staat zijn sociale waarde te creëren en behouden, wat zorgt voor een significant concurrentievoordeel en bijdraagt aan het langetermijnsucces van de organisatie.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insight via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.