World thought leaders in High Performance

HPO Quick Insights

Explore the world’s most extensive online collection of High Performance Organization (HPO) articles. This page offers a wealth of HPO knowledge in both English and Dutch. Select your category and language to fine-tune your search and dive into a universe of high performance Quick Insights. Discover, learn, and be inspired!

LEIDERSCHAP IN VERSCHILLENDE CULTUREN

Inzicht in Nederlandse en Britse hoogpresterende managers

Deze Quick Insight ‘leiderschap in verschillende culturen’ gaat diep in op de leiderschapsverschillen tussen topmanagers in Nederland en het VK. Hierbij wordt duidelijk hoe belangrijk nationale cultuur is. Het onderzoek laat zien dat sommige leiderschapskwaliteiten overal ter wereld gelden, terwijl andere juist door de cultuur van een land worden beïnvloed. Een belangrijk punt is dat HR-afdelingen actief moeten werken aan trainingen die rekening houden met deze culturele verschillen. Zo zorgen ze ervoor dat leiders goed kunnen werken in verschillende landen. Dit artikel is echt een aanrader voor leiders en HR-medewerkers die internationaal werken. Het helpt hen om het beste uit hun managers te halen, waar ze ook zijn.

“Het begrijpen en omarmen van culturele nuances in leiderschapskenmerken en -gedrag is de hoeksteen van organisatorisch succes in een mondiaal verbonden wereld.”

— André de Waal

KEY TAKEAWAYS: LEIDERSCHAP IN VERSCHILLENDE CULTUREN

LEIDERSCHAP IN VERSCHILLENDE CULTUREN - inzicht in Nederlandse en Britse hoogpresterende managers
  1. Universaliteit en variabiliteit van leiderschapseigenschappen: Hoewel sommige leiderschapskenmerken universeel lijken, beïnvloedt de nationale cultuur er veel andere. Managers moeten begrijpen dat wat hen succesvol maakt in het ene land, niet noodzakelijk werkt in een ander land.
  2. Belang van cross-culturele aanpasbaarheid: Managers die naar andere landen dan het thuisland gaan, moeten worden uitgerust met de juiste hulpmiddelen, training en kennis om hun leiderschapsstijlen aan te passen aan de nationale cultuur waarin ze komen te opereren.
  3. HR’s Rol in het structureren van managementprogramma’s: De HR-afdeling moet proactief zijn in het bedenken en implementeren van cultuurgevoelige managementontwikkelingsprogramma’s. Dit zorgt ervoor dat leiderschapsgedrag in lijn is met zowel universele normen van uitmuntendheid als specifieke nationale culturele nuances.
  4. Verfijnde wervingsstrategieën: Gezien de verschillen in hoogpresterende managementeigenschappen tussen culturen, moeten wervings- en selectiestrategieën op maat worden gemaakt om managers te identificeren en te koesteren die in lijn zijn met de kenmerken van het raamwerk dat in dit artikel wordt beschreven, het APEL-framework, met name in relatie tot een specifieke culturele context van een land.
  5. Verbetering van de organisatorische prestaties door leiderschap: De directe correlatie tussen leiderschapsgedrag en organisatorische prestaties, zoals het onderzoek in dit artikel laat zien, suggereert dat door te focussen op het verbeteren van leiderschapsgedrag dat resoneert met een specifieke nationale cultuur, organisaties hun algehele prestaties kunnen verbeteren.

Lees (en deel met uw collega’s) de HPO Quick Insights ‘Leiderschap in verschillende culturen – inzicht in Nederlandse en Britse hoogpresterende managers’ via deze link.

OVERWEEGT U UW ORGANISATIE TE TRANSFORMEREN NAAR EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?

Dan is inzicht essentieel. Onze HPO-diagnose, bestaande uit een korte gevalideerde vragenlijst op basis van het HPO-raamwerk en verdiepende interviews, biedt u dit inzicht. U krijgt een duidelijk beeld van de huidige situatie binnen uw organisatie of afdeling en ontvangt praktische verbeterthema's die managers en medewerkers samen kunnen aanpakken.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat organisaties die het HPO-raamwerk toepassen aantoonbaar betere resultaten behalen. Medewerkers voelen zich meer verantwoordelijk en zijn meer gericht op verbetering, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk tot betere financiële resultaten. De organisatie als geheel wordt meer gefocust en gedisciplineerd, wat resulteert in een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit.

Het werken aan een High Performance Organisatie is niet alleen effectief, maar ook inspirerend en geeft energie. Het is de kans om samen met uw team te groeien en te bloeien, zowel professioneel als persoonlijk. Zet vandaag nog de eerste stap op de weg naar (nog) betere resultaten en een werkomgeving waar iedereen met plezier en passie aan de slag gaat.

Neem contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007) en ervaar zelf de kracht van het HPO-raamwerk.