World thought leaders in High Performance

HPO expert

Muriel Schrikkema

mindbugs

Muriel Schrikkema is als mede-oprichter en programmadirecteur van Direction direct betrokken bij veel High Performance Leiderschapsprogramma’s van het HPO Center. Daarnaast is Muriel oprichter van de feedforward analyse™, een 360 graden feedback instrument wat dé, door het HPO Center gevalideerde, management- en leiderschapskwaliteiten meet.

Muriel is psychologe en heeft diverse certificatieopleidingen gevolgd, zoals NLP Practitioner, Personal Coach, Management Drives®, Real Drives trainer®, trainer en begeleider in Systemisch Werk.

Muriel Schrikkema ontwikkelt en begeleidt diverse HPO Leiderschapstrajecten, zoals bij Wageningen Universiteit & Research, NCCW en zorginstelling Beweging 3.0. Over deze laatste zegt Muriel in het HPO magazine FACTOR5:

“Gaandeweg het traject merkte ik dat de meeste managers en bestuurders gegrepen werden door het verlangen naar nóg beter te worden. Op verschillende momenten in het traject haalde een ieder zijn/haar handvatten ter verbetering en vertaalde dit naar de eigen praktijk. De een had daar wat meer ondersteuning bij nodig dan de ander. Een aantal mensen viel hierin zelfs zeer op. Met hen verkende ik hoe zij niet alleen zelf high performing konden zijn en blijven, maar wat hen te doen stond in het ondersteunen van hun team of zelfs een andere afdeling om meer high performing te worden. De zogenoemde ‘olievlek’ trad in werking…er werd steeds meer geleerd. En wat betreft mezelf; ik heb ook weer geleerd. Scherp blijven vanuit de playing to win mentaliteit vraagt oefening en discipline. En net als je denkt dat je er bent, ga je er weer vandaan. Mooie les!”

Muriel Schrikkema is als coach en trainer werkzaam binnen onder andere de volgende organisaties: KPN, Gasunie, Rijkswaterstaat, Gemeente Utrecht, Eureko Achmea Academy, Avéro Achmea, Zorginstelling Beweging 3.0, Muriel SchrikkemaDTS (Marketing en Communicatiebureau), Ministerie van Defensie, Wageningen Universiteit & Research, NCCW, ASR Verzekeringen en de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch.

“Enorm bedankt voor je persoonlijke manier van benaderen, het feilloos de vinger op de zere plek kunnen leggen en vanuit respect en veiligheid inzicht te bieden, te inspireren om, al dan niet samen, de stappen te zetten.”

— Monique van Rooyen, DST Experience Communicatie

Muriel is getrouwd, heeft 2 kinderen en wil graag culturen (lokaal en internationaal) ervaren en beleven. Vanuit de Direction ‘Finding your Voice’ foundation maakt Muriel reizen voor The Hunger Project.

Contact met Muriel Schrikkema

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een HPO Leiderschapstraject, neemt u dan contact op met Muriel Schrikkema (T. 035 – 603 70 07).