World thought leaders in High Performance

Nieuws

donderdag, 1 juli 2010

De Twentsche Courant Tubantia: Kinderopvang De Cirkel scoort goed in HPO onderzoek

mindbugs

TC Tubantia: Kinderopvang De Cirkel scoort als organisatie gemiddeld een 7,7. Dat blijkt uit onderzoek dat De Cirkel zelf heeft laten doen door het onafhankelijke HPO Center  uit Hilversum. Hoewel de uitkomsten positief zijn is er ook een pijnpuntje: de veelal vrouwelijke medewerkers van De Cirkel geven niet makkelijk kritiek op elkaar.

Kinderopvang-De-CirkelDat bedrijf onderzoekt wereldwijd bedrijven, met als doel die organisaties op een hoger plan te brengen. Klanten zijn bijvoorbeeld Schiphol, eredivisionist NEC Nijmegen en de provincie Drenthe. Het Hilversumse bedrijf verwacht eind dit jaar tien kinderopvanginstellingen uit het hele land te hebben onderzocht. Tot nu toe staat de Cirkel bovenaan. „De Cirkel scoort over de gehele linie hoog”, zegt Simon van der Veer van het HPO Center. Het onderzoek richtte zich de afgelopen weken op verschillende onderdelen van de Almelose instelling met 275 medewerkers. Het hoogst scoort De Cirkel op langetermijngerichtheid met een 8,0. Het laagst eindigt de continue verbetering met een 7,4. Verder werd onderzoek gedaan naar managementkwaliteit (7,7), openheid en actiegerichtheid (7,6) en medewerkerskwaliteit (7,7).

Pijnpunt bij Kinderopvang De Cirkel

Pijnpunt bij Kinderopvang De Cirkel, hoewel dat met cijfers boven de 7 wel meevalt, is volgens Van der Veer dat medewerkers mede door de grote openheid binnen de organisatie, het geven van kritiek wel eens lastig vinden. Daarbij speelt volgens hem ook mee dat bij Kinderopvang De Cirkel bijna allemaal vrouwen werken.

Directeur Anje van der Heide van Kinderopvang De Cirkel is blij met de goede uitkomst. “We gaan er zeker lering uit trekken. Dit onderzoek helpt ons te wijzen waar de focus de komende jaren moet liggen.”

Kijk voor meer cases en artikelen over de sector kinderopvang op deze pagina!

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).