World thought leaders in High Performance

Nieuws

dinsdag, 1 september 2009

Saoedi-Arabië maakt kennis met het HPO Raamwerk

mindbugs

Het Performance Measurement Center of Government Agencies (PMCGA) onderdeel van het Institute of Public Administration (IPA) is onlangs – in opdracht van de koning van Saoedi-Arabië – opgericht om de prestaties van 200 overheidsinstellingen te verzamelen. Het HPO Center is vervolgens door de directie van IPA uitgenodigd om over het opzetten van een dergelijk Center van gedachten te wisselen en in de toekomst betrokken te blijven bij de ontwikkeling.

In een tweedaags leerprogramma, opgezet door het HPO Center, hebben verschillende HPO Expert met de directie van IPA gewerkt aan het opzetten van het PMCGA. Vooral hebben wij gekeken naar het verschil in het opzetten van een organisatie die de prestaties gaat ‘meten’ of naar een organisatie die de prestaties ook daadwerkelijk gaat ‘verbeteren’. De ervaring van het HPO Center in het meten en systematisch verbeteren was hierin van toegevoegde waarde.

André de Waal is inmiddels uitgenodigd om in november te spreken over High Performance Overheidsorganisaties op een wetenschappelijke conferentie in Riyad.

“We would like to thank all of the HPO’s team who happen to be generous and welcoming. We enjoyed our meeting with you and learned a lot and we look forward to strengthen the relationship between your center and ours.”

— Moshobab Alkahtnai, Ph.D - Director General, Performance Measurement Center of Government Agencies - Institute of Public Administration

 

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).