World thought leaders in High Performance

Nieuws

dinsdag, 19 februari 2013

Persbericht: Nederlands HPO onderzoek neemt wereldwijde vlucht

mindbugs

Vijf bewezen succesfactoren geven organisaties richting om de crisis te overleven.

Wetenschappelijk onderzoek naar het succes van High Performance Organisaties (HPO’s), dat vanuit Nederland door dr. André de Waal wereldwijd is uitgevoerd, staat in veel landen in de belangstelling. Het onderzoek laat zien dat organisaties die werken aan De Waal’s vijf HPO-succesfactoren ook echt beter gaan presteren. Sinds de publicatie van het onderzoek in 2008 zijn wereldwijd ruim 2000 organisaties aan de slag gegaan met deze factoren. De Waal’s nieuwste boek, Hoe bouw je een High Performance Organisatie, ligt vanaf 19 februari in de boekwinkels. In het boek zijn ervaringen van organisaties zoals Microsoft, Unilever, Tata Steel, Air France – KLM en Ziggo en cases uit alle werelddelen beschreven.

Na publicatie van De Waal’s boek What Makes A High Performance Organization eind 2012 is hij uitgenodigd te spreken in Engeland, India, Thailand en Zambia. Bovendien staan komende maanden bezoeken gepland aan de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Ierland, nogmaals Zambia, Kenia en de Filippijnen. De Waal is trots dat Nederlands onderzoek een dergelijke hoge vlucht neemt in het buitenland. Om de thuisbasis niet te vergeten, komt 19 februari de Nederlandse vertaling uit.

De resultaten van het onderzoek zullen ook Nederlandse managers helpen hun prestaties te verbeteren, vooral als ze zich met passie en discipline inzetten om gericht te werken aan de vijf HPO-factoren. Management dat – vooral in de huidige crisis – onvoldoende focust op de vijf HPO-factoren zal een harde dobber hebben de crisis te overleven, laat staan daarvan te profiteren. Actuele voorbeelden zoals SNS, Amarantis, Vestia en het Ruwaard van Putten Ziekenhuis onderschrijven dit. Hoe bouw je een high performance organisatie laat zien dat managers wel degelijk hun lot in eigen handen hebben en – ook in moeilijke tijden – organisaties van wereldklasse kunnen bouwen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

OVER ‘HOE BOUW JE EEN HIGH PERFORMANCE ORGANISATIE?’

Houd u niet langer bezig met wat u denkt dat werkt, of wat u vindt dat zou moeten wer¬ken. Als hedendaagse manager kunt u zich beter concentreren op datgene wat werkelijk bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. André de Waal ontdekte en analyseer¬de op wetenschappelijke wijze wat er aantoonbaar toe doet in iedere soort organisatie, wereldwijd, in alle sectoren. Hoe bouw je een High Performance Organisatie? beschrijft het bewezen HPO-raamwerk dat bestaat uit de vijf universele factoren waar u op moet focussen om uw organisatie te veranderen in een High Performance Organization (HPO).

Het HPO-raamwerk is het resultaat van jarenlang internationaal onderzoek naar de succesfactoren van HPO’s. In dit boek geeft André de Waal veel praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren, zoals finance, detailhandel, industrie, ICT, hoger onderwijs en overheid. Inclusief interviews met HPO-leiders bij Microsoft, SABMiller, Svenska Handelsbanken, HP, Tata Steel, Ziggo, Unilever en KLM. Het HPO-raamwerk wordt inmiddels wereldwijd bij meer dan 2000 organisaties toegepast.

 • Auteur: dr. André A. de Waal MBA
 • Gebonden, Nederlandstalig, 334 blz.
 • 1e druk, februari 2013,
 • Uitgever: Van Duuren Management (Wereldwijd uitgegeven door Global Professional Publishing onder de naam What Makes A High Performance Organization).
 • ISBN: 9789089651501
 • Winkelprijs: € 34,95

“Eindelijk een boek dat verder gaat dan ‘beloften’ en dat meer inzicht biedt in de essentiële factoren die een rol spelen bij high performance organisaties. Dit baanbrekende werk van dr. De Waal is verplichte kost voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.”
Manfred F.R. Kets de Vries, klinisch professor Leadership and Organizational Change bij INSEAD

“André de Waal heeft een fantastische prestatie geleverd door high performance wetenschappelijk te onderzoeken en zijn bevindingen te presenteren als concrete ideeën die managers direct kunnen toepassen.”
Peter Hartman – President-directeur KLM

DE VIJF SUCCESFACTOREN UIT HET HPO-ONDERZOEK

 • Kwaliteit van management. Vertrouwen/Integriteit, Zelfverzekerdheid, Voorbeeldrol, snel besluiten en actie ondernemen, ook in de omgang met medewerkers die onder de maat presteren, Resultaatgericht, coachen.
 • Kwaliteit van medewerkers. De medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor resultaten, flexibel en veerkrachtig, divers en complementair, goed in samenwerking.
 • Openheid en actiegerichtheid. Dialoog, medewerkers betrekken bij belangrijke organisatieprocessen, kennis uitwisselen en leren van elkaar, fouten maken mag, open voor verandering, prestatiegericht.
 • Continu verbetering en vernieuwing. Unieke strategie, processen voortdurend verbeteren, vereenvoudigen én afstemmen, kerncompetenties verbeteren, diensten en producten vernieuwen.
 • Langetermijngerichtheid. Klant staat altijd op no. 1, uitstekende relaties met stakeholders, mensen blijven lange tijd bij de organisatie en kunnen doorgroeien, veiligheid.

OVER ANDRÉ DE WAAL

Dr. Andre de Waal MBA is Associate Professor High Performance Organizations aan de Maastricht School of Management en academic director van het HPO Center. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van Hollandse Meesters in Management, een van de tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Over zijn werk zijn inmiddels luister-cds verschenen in de reeksen Hollandse Meesters in Management en Management Topics. Als adviseur en onderzoeker richt André zich vooral op strategisch prestatiemanagement en excellerende organisaties. Hij heeft over deze onderwerpen college geven en projecten gedaan in onder meer China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië en Tanzania. André heeft ruim 250 artikelen en 25 managementboeken op zijn naam staan op het gebied van prestatie-management, high performance organizations en organisatieverbetering. Zijn nieuwste boek, ‘Hoe bouw je een High Performance Organisatie?’ ligt vanaf 19 februari 2013 in de boekwinkels. Andre de Waal werkte eerder als organisatieadviseur en vennoot bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group.

CONTACT

Voor meer informatie, het aanvragen van een interview, beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met Marco Schreurs van het HPO Center, T. 035-6037007 of e-mail schreurs@hpocenter.com.