World thought leaders in High Performance

Nieuws

maandag, 16 mei 2016

Inkijkexemplaar: Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?

mindbugs

Dr. André de Waal MBA (academisch directeur van het HPO Center en associate professor aan de Maastricht School of Management) en Drs. Eelco Bilstra (senior adviseur omslag High performance finance functiebij Finext Improvement) komen begin juni met een nieuw boek: Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?

Na jaren van krimp en kosten reduceren is het nu eindelijk tijd om vooruit te kijken. Organisaties richten zich weer op de toekomst en hun energie om te gaan bouwen
keert terug. Dit uit zich onder meer in een toenemende aandacht voor het concept van de high performance organisatie. De kern van dit concept is om een dusdanig sterke interne organisatie te creëren dat deze flexibel en makkelijk om kan gaan met problemen in de organisatie maar vooral ook met kansen die zich voordoen in de buitenwereld. Alle onderdelen van de organisatie moeten helpen de high performance organisatie te creëren en in stand te houden. Dit betekent dat elke afdeling zich moet transformeren tot een high performance afdeling. Eén van de belangrijkste stafafdelingen van elke organisatie is de financiële functie want deze is immers de spin in het organisatieweb. In dit boek bespreken we hoe de financiële functie zich kan omvormen tot een high performance financiële functie door integraal aandacht te besteden aan elf bewegingen. 28 ‘Best ideas’ van ervaringsdeskundigen bieden inspiratie voor de financiële professional die gericht is op action-learning en toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Dit boek is bedoeld voor elke financial die niet alleen bereid is om buiten de eigen functie te kijken maar er ook vast van overtuigd is dat de financiële functie een belangrijke voorbeeldrol heeft binnen de organisatie, en die bovendien bij de beste financiële functie ever wil werken!

Inkijkexemplaar: Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?

Binnenkort de definitieve link om het boek te bestellen!