World thought leaders in High Performance

Nieuws

donderdag, 25 oktober 2012

ICT ondernemers in Utrecht werken samen aan prestatieverbetering

mindbugs

Samenwerken aan prestatieverbetering via masterclasses, intervisie en benchmarking

Skillcity en het HPO Center starten een nieuw initiatief:

Kom 15 november naar de introductiebijeenkomst, deel know-how, doe inspiratie op en laat je informeren over het high performance programma voor ICT-bedrijven dat begin 2013 start.

Kostenreductie leek het toverwoord de afgelopen jaren. Het bedrijfsleven had zich vergaloppeerd aan het te veel willen en inhaligheid volgens critici. Nu er meer tijd is voor een objectieve kijk op de economische ontwikkelingen wordt het duidelijker dat kosten-besparing toch vaak een valkuil blijkt te zijn. Onderzoek toont steeds meer aan dat ondernemingen die nu de focus leggen op prestatieverbetering in plaats van kosten-besparing sterker uit de recessie gaan komen.

In maart 2012 startten wij het Sales performance programma voor 20 ICT-bedrijven gebruikmakend van de Mijn Bedrijf 2.0 subsidieregeling. In 10 workshops, evenzovele intervisie sessies en individuele coaching leerden 75 ICT-ondernemers met hun sales en account managers, slimmer te werken en effectiever sales te bedrijven. En met succes.

De evaluaties gaven voldoende aanleiding om een vervolg programma te ontwikkelen.

Op 15 november introduceren we dit in de vorm van een high performance programma. Hierin staan 5 succesfactoren van een excellente onderneming centraal in praktijkgerichte masterclasses en netwerkbijeenkomsten: motiveren van je medewerkers, openheid en actiegerichtheid, lange termijn focus, verbetering en innovatie, en leiderschap. We zorgen voor een samenhangend en goed voorbereid programma met inzet van toonaangevende sprekers. We starten in 2013 met masterclasses over ’leiderschap’ en ’het vermarkten van je producten en diensten’. Op 15 november laten we je kennismaken met het programma.

Doel: samenwerken aan prestatieverbetering via masterclasses, intervisie en benchmarking. Met inzet van gevalideerde instrumenten van het HPO Center. En met een intercollegiale ranking van de ’high performance organisatie van het jaar’.

Doelgroep en aanmelden

ICT-ondernemers die aan alle knoppen van hun organisatie willen draaien om nog beter te presteren, zijn in dit high performance programma op hun plek. Op 15 november lichten we de doelstelling en de aanpak toe. Wil je aanwezig zijn, stuur dan een mail naar Ben Alfrink, met jouw naam en functie. Er zijn aan deze introductiebijeenkomst geen kosten verbonden.

Programma 15 november

• 14.30 uur Ontvangst

• 15.00 uur Welkom, Ben Alfrink.

• 15.10 uur Slimmere sales in ICT. Een programma dat werkt. Jan Willem Lokerman

• 15.30 uur Een high performance ICT-organisatie presteert op alle fronten. Theo Dijt

• 16.00 uur Van HPO-scan via masterclasses en benchmark naar high performance. Chiel Vink, mede-oprichter HPO Center.

• 16.30 uur Je hebt pas een HPO als anderen dat zeggen. Hans Duits, lector financieel-economische advisering bij innovaties, HU FEM.

• 16.50 uur Afsluiting en borrel.

 

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Of wilt u meer weten over het Skill City project? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).