World thought leaders in High Performance

HPO expert

Marco Schreurs

mindbugs

Marco Schreurs (1971) is medeoprichter en partner van Direction Europe, een trainings- en ontwikkelingsbureau op het gebied van leiderschap en besluitvorming. Daarnaast is hij actief als marketing director binnen het HPO Center, een organisatie die onderzoek doet naar en adviseert over high performance organisaties.

Marco Schreurs - auteur Animal FirmVoorafgaand aan het HPO Center en Direction is Marco Schreurs betrokken geweest bij de introductie van spraakherkenningsoftware in Nederland. Daarvoor was hij werkzaam in diverse management functies binnen de opleidingen -en congresbranche in Nederland en Zuid-Afrika.

Een High Performance Organisatie - Wat is dat?Binnen het HPO Center is Marco o.a. verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en communicatie. Marco de auteur van het populaire managementboek ’Animal Firm’ en van ‘Een High Performance Organisatie … Wat is dat?‘. Daarnaast schreef hij meerdere artikelen rond High Performance Leiderschap.

“Aan de hand van fascinerende verhalen uit het dierenrijk heeft Marco ons meegenomen over hoe je nu écht beter kan samenwerken en presteren. Met veel humor en plezier hebben we met het complete MT deelgenomen aan zijn workshop die je op een slimme manier in beweging zet om het beste dierengedrag uit jezelf en collega’s te halen. Kortom een echte aanrader!”

— Pascal Timmermans - Programma Manager Strategische Marketing & Online TSS Pharmapartners

Animal Firm door Marco Schreurs en Simon van der Veer

In 2010 publiceerde Marco het populaire managementboek ’Animal Firm’. De ‘Animal Firm’ is de glansrijke tegenhanger van Orwells klassieker de Animal Farm. Op een inspirerende manier laat het boek zien hoe gedrag uit de dierenwereld kan worden ingezet om een high performance organisatie te creëren.

Animal Firm heeft meer dan 375 dagen in de top 100 van best verkochte managementboeken gestaan en stond in 2010 en 2011 in de top 3Animal Firm van best verkochte managementboeken van dat jaar. Marco geeft lezingen en workshops rond HPO, aangevuld met inspirerende voorbeelden uit het bedrijfsleven en het dierenrijk.

“Geweldig inspirerend! Mooi om te zien dat zowel wij als managers, maar ook onze medewerkers geïnspireerd werden in deze workshop. Marco weet met aansprekende voorbeelden de dialoog op gang te brengen. Ik ben trots om de grote olifant van mijn business unit te mogen zijn.”

— Johan Boersma, Head Analytical Development at Abbott Healthcare Products

Marco is een veelgevraagd spreker en heeft o.a. de volgende organisaties geïnspireerd op weg naar excellent presteren: Abbott, TSS Pharma, ABN Amro Bank, Driesse HRM Payroll, CFO Top en Schiphol.

Marco is getrouwd, heeft 2 kinderen en is een Bourgondiër met een passie voor afzien tijdens verre reizen.

Contact met Marco Schreurs

Voor meer informatie, foto’s voor publicatie of contaMarco Schreurs - Poolexpeditiect met Marco Schreurs over lezingen of de HPO Diagnose, kunt u contact opnemen met Chiel Vink van het HPO Center op telefoonnummer 035 – 603 70 07 of per e-mail: schreurs@hpocenter.com.