World thought leaders in High Performance

Nieuws

donderdag, 13 november 2014

HPO boekje voor medewerkers beschikbaar!

mindbugs

Een High Performance Organisatie - Wat is dat?Een high performance organisatie … wat is dat?

Met nog meer plezier naar je werk!
ISBN/EAN: 978-90-822059-0-9

Vanaf eind vorig jaar is de Nederlandstalige editie van dit nieuwe HPO-boekje beschikbaar (Engelstalige versie begin 2015). Eindelijk een boekje wat ook voor medewerkers en lager management inspirerend en uitdagend is om te lezen.

Over ‘Een High Performance Organisatie … wat is dat?’

Een High Performance Organisatie, wat is dat nu weer? Weer een nieuw project? Nee, dat is het niet. Een High Performance Organisatie, of HPO, is eigenlijk niets anders dan een inspirerende, motiverende en uitdagende organisatie om bij te werken of om klant van te zijn.

Wat opvalt, is dat het lang niet altijd om grote organisaties gaat. Waar het om draait is dat jij samen met jouw collega’s de “juiste dingen” doet. Hiermee bouw je zelf aan een top team of afdeling en daarmee leg je de basis voor een High Performance Organisatie (HPO)!

Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van honderden organisaties over de hele wereld helpen je gelukkig bij wat je kunt doen om een HPO te worden. Deze kennis is, zoals het Afrikaanse spreekwoord zegt: ‘het water om te groeien’. En het water dat zijn 35 kenmerken, samengevat in vijf HPO Factoren:

  • Kwaliteit van Management
  • Openheid & Actiegerichtheid
  • Langetermijngerichtheid
  • Continue Verbetering & Vernieuwing
  • Kwaliteit van Medewerkers

Deze 35 kenmerken staan kort beschreven in dit boekje, geschreven voor medewerkers, teamleiders en managers binnen profit, non-profit en overheidsorganisaties. Bij veel van deze kenmerken lees je “De leiding van onze organisatie….”. Dat wil niet zeggen dat deze kenmerken niet voor iedereen in de organisatie van belang zijn! Iedereen is in zijn/haar functie een leider. Niet alleen op het werk, maar ook thuis, op de voetbalclub of waar dan ook. We dagen je uit om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van jouw eigen topteam, afdeling en organisatie. Het uiteindelijke doel is om de medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid, winstgevendheid, etc. te verhogen.

In ‘Een high performance organisatie … wat is dat?’ staan kort de 5 HPO-factoren en de 35 kenmerken beschreven. Bij ieder kenmerk kan je een cijfer tussen 1 en 10 geven hoe jouw team of afdeling presteert op dat kenmerk. Ook kan je opschrijven hoe jij denkt dat jezelf, je manager of directe collega’s kunnen verbeteren. Uitspraken van bekende en minder bekende mensen helpen je daarbij. Lees ze eens rustig door. Bedenk je wat je al goed doet en waar je nog beter kan. Bespreek het eens met je collega’s. Vertel je leidinggevende welke punten volgens jou aandacht verdienen.

Het werken aan HPO is uitdagend en leuk. Zo ga je met plezier naar je werk!