World thought leaders in High Performance

Nieuws

woensdag, 2 september 2020

Hoe kan een organisatie zich wapenen tegen megatrends en disruptors

mindbugs

Dinsdag 1 september hebben Julie Linthorst en André de Waal hun paper “Future-proofing the high performance organisation” gepresenteerd tijdens de Britisch Acacdemy of Management (BAM) Conference 2020. Deze conferentie, uitgesteld van juni j.l. door COVID-19 , werd voor de eerste keer virtueel gehouden. Tijdens de bijeenkomst belden de deelnemers vanuit alle delen van de wereld in via Zoom, waarna Julie en André hun presentatie online deden. Daarna konden vragen worden gesteld die leidden tot een levendig debat. De foto’s geven een impressie van de bijeenkomst.

De gepresenteerde paper is er een in een serie van drie, die dit najaar worden samengevoegd in een boek. Dit boek gaat over hoe een organisatie zich kan wapenen tegen de megatrends en disruptors die zich in haar omgeving bewegen en afspelen. André en Julie zijn hun onderzoek voor dit boek al zomer vorig jaar gestart en nu blijkt de materie zeer actueel! Het boek wordt zowel in het Nederlands als het Engels gepubliceerd.

De samenvatting van de BAM-paper:

De “toekomst van werk”(future of work”) is momenteel een van de meest brandende issues voor managers, aangezien organisaties zich moeten voorbereiden om adequaat om te kunnen gaan met megatrends en disruptors in hun omgeving. Naast bedreigingen kunnen megatrends en disruptors ook kansen bieden. De onderzoeksvraag die deze paper behandeld is: Hoe kunnen high-performance organisaties megatrends en disruptors zo aanpakken dat ze duurzame goede prestaties ook in de toekomst kunnen waarborgen? Het onderzoek leverde 13 megatrends en 1 disruptor op, zie de figuur. Uit het onderzoek kwamen duidelijke kansen en bedreigingen naar voren waarvoor oplossingen, d.w.z. manieren om hiermee om te gaan of hiervan te profiteren, uit de literatuur werden geïdentificeerd. Deze manieren zullen managers van HPO’s helpen bij het stellen van prioriteiten en de besluitvorming bij het maken van strategische plannen en het kiezen van oplossingen.

Wil je meer weten over het onderzoek? Neem dan contact op met André de Waal.