World thought leaders in High Performance

Nieuws

maandag, 3 december 2012

Directie KLM ontvangt ’What Makes A High Performance Organization’

mindbugs

Peter Hartman, CEO KLM en Arend de Jong (SVP Audit Air France KLM) ontvangen het nieuwste boek van André de Waal ’What Makes A High Performance Organization’. Hartman en De Jong hebben beide bijgedragen aan de totstandkoming van het boek.

Peter Hartman: “André de Waal heeft geweldig werk verricht met zijn wetenschappelijke zoektocht naar de succesfactoren van high performance organisaties en door de resultaten voor managers ook tastbaar en direct bruikbaar te maken.”

Onderstaande foto en bericht is o.a. genomen voor het digitale KLM blad ’De Wolkenridder’:

André-de-Waal

KLM geeft het goede voorbeeld

Onlangs publiceerde professor dr André de Waal het boek “What makes a high performance organization”. Aan dit boek werkte onder andere KLM mee. President-directeur Peter Hartman nam afgelopen maandag een exemplaar uit handen van de auteur in ontvangst.

André de Waal is als directeur verbonden aan het HPO Center en is expert op het gebied van High Performance Organisations (HPO’s). Een bedrijf of organisatie is een HPO wanneer voldaan wordt aan een vijftal criteria: kwaliteit van het management, de openheid en actiegerichtheid, lange termijngerichtheid, continue verbetering en vernieuwing en de kwaliteit van de medewerkers. KLM heeft op verzoek van De Waal aan de publicatie meegewerkt en het resultaat ervan afgelopen maandag mogen aanschouwen. In het boek komen naast KLM een aantal organisaties aan bod die werken volgens de vijf criteria en worden hun leiders geïnterviewd.

Peter Hartman is blij met het resultaat: ‘Als een van de oudste luchtvaartmaatschappijen in de wereld heeft KLM altijd geïnvesteerd in een voortdurende verbetering van haar prestaties. Met een voortdurende innovatieve houding ten opzichte van medewerkers, processen en techniek blijven we dagelijks zoeken naar kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en financiële resultaten. Voorbeelden van andere organisaties die eenzelfde positie innemen in hun bedrijfsvoering zijn in dit boek te vinden. André de Waal heeft prachtig werk verricht in zijn wetenschappelijk onderzoek naar high performance en heeft zijn bevindingen vertaald in concrete ideeën die managers meteen in praktijk kunnen brengen.’

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met Marco Schreurs (T. 035-6037007).