World thought leaders in High Performance

Cases

Wereldwijde top op weg naar High Performance

Tijdens de lancering van het boek ‘What Makes A High Performance Organization’, deelden twee klanten van het HPO Center hun kennis en ervaringen. Twee inspirerende cases die al eerder op onze website zijn gepubliceerd.

HP Defence & ATLAS Consortium

Meer dan 4 jaar is Nick Churchman, voormalig Director Organisational Effectiveness bij HP Defence in het Verenigd Koninkrijk actief aan de slag geweest om een HPO te worden.HP - ATLAS - Nich Churchman HP Defence is onderdeel van een groot consortium dat voor het Engelse leger wereldwijd de IT infrastructuur beheert. Een uitdagende baan. Toch koos Nick onlangs voor een nieuwe uitdaging; verhuizen naar Australië. Binnen HP Defence en het ATLAS Consortium zijn hele grote stappen gemaakt op weg naar HPO. Nick legt de reis als volgt uit:

Wat we dachten te kopen:

  • Een verander initiatief
  • Een methodologie
  • Een antwoord op al onze problemen

Wat we kregen:

  • Een ‘raamwerk’ voor verandering
  • Een eenduidige taal
  • Iets om gezamenlijk achter te staan

Hoe dat voelde:

  • In het begin oncomfortabel
  • Verbindend & bevredigend
  • Een motor voor betere prestaties

Grohe

Grohe Rob van den MaagdenbergRob van den Maagdenberg, Vice President Western Europe bij Grohe en managing director bij Grohe Netherlands, is ook al bijna vier jaar aan de slag met het HPO-gedachtegoed. En ondanks de moeilijke bouwmarkt, maakt Grohe grote stappen richting een HPO. Rob gaf onlangs in een interview in SLOW Magazine aan:
“Het gaat erom dat je met z’n allen, met het hele team, het beter wilt doen dan je concurrenten. Dat je wilt winnen, dat je elke keer dingen beter wilt doen. Als je daar met z’n allen ‘ja’ op zegt, dan maakt dat zo’n ongelooflijke energie los, dat is fantastisch. Ik weet niet of u de ontwikkelingen op kranengebied de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, maar de Cookerkraan; waar zowel koud, warm als kokend water uitkomt, die is hier bedacht. En ook de kraan waar gefilterd water uitkomt: made in Holland. In Duitsland, waar het moederbedrijf van Grohe zit, wordt er naar ons geluisterd, omdat ze ook wel zien dat we hier heel goed bezig zijn. De energie spat er als het ware vanaf.”

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk en onze HPO-experts voor uw organisatie kunnen betekenen? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).