World thought leaders in High Performance

Nieuws

woensdag, 16 september 2009

Bankmanagers uitgedaagd: Besteed u uw kostbare tijd aan de juiste dingen?

mindbugs

Dynamisch, uitdagend en filosofisch waren de ingrediënten van de ING changesessie deze week. Tijdens deze sessie ‘entertainden’ Chiel Vink en Simon van der Veer HR professionals rond de vraag “Waar geef jij jouw tijd aan uit?”. Simon trapte de sessie af met het bekende spel van Holland Sport; ‘Petje op, Petje af’. Op deze manier werden de deelnemers vanaf het begin ‘getriggerd’ om met een HPO bril kritisch naar hun eigen werk te kijken. Vervolgens sprak Chiel over de uitkomsten van het HPO onderzoek. Met zijn jarenlange bankervaring ontsponnen zich enerverende discussies met de aanwezige ING’ers.

Tot slot werden de deelnemers uitgedaagd om de ‘omgekeerde dialoog’ met elkaar aan te gaan over de vraag: “Waar geef je je tijd aan uit en welke (on)gewenst rendement levert dat op?”. Interessante gedachtegangen ontwikkelden zich, zoals “out-of-the-mailbox” om meer echt fysiek contact met elkaar te maken, afschaffen van notulen (alleen maar actielijsten bijhouden), ‘Van regels naar kaders’ en het kritisch kijken naar projectorganisaties (zijn al die stuur-, klankbord- en begeleidingsgroepen wel echt nodig…).

Al met al een boeiende sessie om voortaan door de bril van een High Performance Organization te kijken naar dat wat er écht toe doet om je tijd aan uit te geven!

“De bijeenkomst was inspirerend en interactief. Het thema was bovendien goed gekozen. Dat hebben veel deelnemers op prijs gesteld.”

— Martijn Mark - Senior Expert HR Expertise & Innovation - ING Nederland

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).