HPO Center

Marsroutes voor zorgorganisaties om moeilijke tijden het hoofd te bieden

Veel zorgorganisaties zullen verzwakt uit de huidige moeilijke periode komen omdat ze zich teveel richten op kostenreductie. Deze veelgebruikte marsroute hoeft echter niet altijd de beste te zijn. Maar welke andere routes zijn er dan en hoe kunt u, als zorgbestuurder, bepalen welke u moet nemen om de organisatie niet alleen goed door de moeilijke tijden te loodsen, maar er ook als voorloper uit tevoorschijn te laten komen? In dit artikel wordt u de helpende hand gereikt.

De mogelijke marsroutes die een zorgorganisatie kan volgen, hangen af van de financiële ruimte van de organisatie en de sterkte van de interne organisatie. Met behulp van de marsroutematrix kunt u zelf bepalen welke route het meest geschikt is voor uw organisatie.

Management Samenvatting

Al meer dan 100 zorgorganisaties in Nederland zijn aan de slag gegaan met het HPO-gedachtegoed. Wilt u weten hoe u de prestaties van uw organisatie kunt verbeteren? Neem contact op met Lilian Kolker, Director Healthcare (kolker@hpocenter.com – 035 – 603 7007).

Lees het gehele artikel ‘Marsroutes voor zorgorganisaties om moeilijke tijden het hoofd te bieden’ uit ZM Magazine in PDF.

 

Het HPO Center verzorgt regelmatig inspiratiesessies, workshops en lezingen rond succesvol samenwerken, prestatieverbetering en High Performance Leiderschap. Heeft u interesse, vragen of wilt u meer weten over wat het HPO-raamwerk voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact op met Chiel Vink (T. 035-6037007).

Mobiele versie afsluiten