World thought leaders in High Performance

HPO associate

Peter De Roeck

mindbugs

Peter De Roeck (5 maart 1971, Steenhuize-Wijnhuize, België) studeerde met grote onderscheiding af als licentiaat in de economische wetenschappen aan de Gentse HPO Associate Peter de Roeckuniversiteit. Voor zijn masterproef (Bondstripping) ontving hij de prestigieuze BBL-prijs.

Peter startte zijn carrière in de banksector (ABN Amro en Postcheque) maar werd al snel ondernemer. Sinds 1997 is hij uitgever en eigenaar van CFO Magazine, het referentiemagazine voor CFOs en finance manager in België. In doe hoedanigheid nam hij ook het initiatief voor verschillende events en opleidingen, surveys en digitale publicaties. Hij is ook de oprichter van Finance Square vzw.

Bijna 20 jaar lang al verzamelt Peter ervaringen en inzichten van CFOs en finance managers en helpt op die manier het finance management van de Belgische bedrijven te helpen professionaliseren. Hij is bijzonder enthousiast over het HPO gedachtengoed en werkt daarom graag mee met het team van André De Waal om HPO toe te passen op de finance functie en dit domein verder te onderzoeken en te verfijnen.

Peter is HPO Associate voor België en specialist op High Performance Financiële Functie diagnoses en analyses.